satula-akatemia

Satulansovitus

Satulansovitus estesatula, suora selkä, painopiste

Taustaa:

Nuori hevonen, jolla tähdätään kenttäratsastukseen. Etsinnässä ensimmäinen oma satula, jolla mennään tässä vaiheessa kaikkia kenttäratsastuksen osa-alueita. Hevonen on kookas ja ollut täysipainoisessa liikutuksessa vasta suhteellisen vähän aikaa.

Säkä on normaali, hevonen  on selän päältä varsamaisen pyöreä. Selkä on suora ja rakenteeltaan hevonen on sellainen, että sään jälkeen selän linja jää jopa vähän alemmas, jolloin satuloiden painopiste on helposti liian takana.

Ratsastaja on hoikka ja pitkäjalkainen aikuinen.

 
 
 
 
 

Satularatkaisu:

Satulaksi valikoitui Equipen Linnea Special (synteettinen runko, lateksipaneeli, vasikannahka), istuinkoko 17,5″ leveys +2 normaalista leveämpi, joka vastaa wide-leveyttä. Satulan kanssa käytettiin karvaromaania (Mattesin leveärangantilainen malli EWWA, jossa myös karvaosa tulee hieman tavallista alemmas ja tukee paremmin paneelin alta).
Linneassa on sama runko, kuin suositussa Equipen Expression-mallissa, mutta siinä on +2 cm korotettu takapaneeli, joka toimii usein hevosilla, joilla on suora selkä ja rakenteen vuoksi  tarvitaan jopa pientä kompensaatiota, jotta satula saadaan tasapainoon.