satula-akatemia

Satulansovitus

Satulansovitus koulusatula, painopiste, valuminen

Taustaa:

Lyhytrunkoinen, 16-vuotias puoliveriruuna, jolla selkä jo hieman painunut. Hevonen kilpailee Prix St. Georges ja Intermediate I -tasolla. Useimpien satuloiden painpiste asettuu liian taakse, ja ratsastaja ajautuu tuoli-istuntaan. Hevoselle ei voi laittaa yli 17″ tuumaista satulaa. Ratsastaja tarvitsee kapean istuimen ja mahdollisuuden saada jalan hieman eteenpäin, ei voi istua satulassa, joka asettaa jalan aivan suoraksi.

Hevosella taipumus pudottaa kaikkia satuloita oikealle – käyttää oikeaa takajalkaa hieman voimattomammin johtuen.  Satulat pysyvät parhaiten paikallaa, kun paneelien kontakti on mahdollisimman tasainen, lapatilaa on riittävästi, satulassa on tukeva Amerigo protector-satulavyö ja ratsastaja keskittyy jatkuvasti omaan ja hevosen suoruuden työstämiseen..

Satularatkaisu:

Satulaksi on valittu Childericin DHE malli, 17″, leveys +0,5 cm normaalista leveämpi, pienellä etu- ja keskikorotuksella, full shoulder freedom sekä free wither ++ panels attached lower- vahtoehdolla, joka antaa hevoselle maksimaalisesti sekä  lapa- että selkärangantilaa.