satula-akatemia

Satulansovitus

Satulansovitus koulusatula, estesatula, painopiste, pyöriminen

Taustaa:

8-vuotias hevoskokoinen poniruuna. Ponilla valmentaudutaan sekä koulu-että esteratsastuksessa.  Ponilla on selässä vanha revähdys, jonka vuoksi lihaksissa on painaumaa, ja satulat menevät helposti takapainoisiksi. Ponilla on ollut myös haasteita satuloiden sivuttaissuuntaisen valumisen kanssa, sillä on hieman epäsymmetriset lavat (katso kuva takaapäin). Ratsastaja viihtyi parhaiten istuimeltaan melko kapeissa satulamalleissa.

 

Satularatkaisu:

Koulusatulana käytetään Childericin mallia DHE, joka on lyhyt 17″ satula ja hieman normaalista leveämpi. Satulassa on edestä hiukan korotettu paneeli, shoulder freedon-lapatilaleikkaus ja leveä selkärangantila. DHE on yksi istuimeltaan kapeimmsta Childericin malleista, ja siinä on paljon tilaa pitkäjalkaiselle ratsastajalle.

Koulusatulan kanssa käyetään Childericin balance- vyötä, joka auttaa satuloiden eteen valumiseen sekä pyörimiseen. Karvatonta Mattes correction padia käytettiin täytepalojen avulla tasapainottamaan satulan asentoa painaumien ja erisuuruisten lapojen vuoksi.

Estesatulana toimii Equipen carbon eli hiilikuituinen malli Ek-Evo Special (Special tarkoittaa siis vasikannahkaista satulaa), istuinkoko 17″ ja leveys +1,5 cm normaalista leveämpi. Equipen hiilikuiturunkoiset satulat toimivat usein hevosilla, joille tarvitaan vakaa ja paikallaan pysyvä satula. Estesatulan kanssa haluttiin käyttää lampaankarvaa iskunvaimennuksena sekä hyvin muotoiltua Equipen panssaria.