Autamme satulaongelmissa!

Osta satula turvallisesti

Ammattitaitoinen satulansovitus. Voit myös kokeilla ja vuokrata satulaa ennen ostopäätöstä.

Hae satuloita

Selaa, vuokraa, kokeile, osta

Varaa satulansovitus

Ajanvaraus netissä!

OTA YHTEYTTÄ

Autamme sopivan satulan löytämisessä!

Tilaa satula-auto

Sovitus & satulat omalla tallilla

satulansovitus | satulan vuokraus | satulan osto

Löydä täydellinen satula ilman epävarmuutta! Sovita, kokeile ja vuokraa satuloita ennen ostopäätöstä!

Toimintamme tavoitteena on, että satulaongelmat ratkeavat avullamme. Yrityksemme tärkein arvo on asiakaslähtöisyys. Ihanneasiakkaamme on jokainen hevosenomistaja, joka haluaa pitää hyvää huolta ratsustaan. Haluamme olla luottamusta herättävä ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani, jonka avulla asiakas saa avun ja ratkaisun satulaongelmaansa. Tavoitteena on tyytyväinen asiakas ja hyvinvoiva ratsu. Tarjoamme alan parasta palvelua ja laadukkaat, toimivat tuotteet.

Etsit sitten uutta tai käytettyä satulaa, annamme aina riittävästi kokeiluaikaa satulan testaamiseen ja ongelmatapauksissa vaihdamme satulan mielellään sopivampaan. Sopiva satula on olennainen tekijä hevosen hyvinvoinnin varmistamiseksi. Todennäköisyys löytää hyvä satula kasvaa, kun kokeiltavia vaihtoehtoja on riittävästi.

Ennen ostoa sinulla on useita vaihtoehtoja, jotka helpottavat oikean satulan löytymistä sekä ostopäätöstä:  Voit sovittaa, kokeilla tai vuokrata satuloita. Satulan vuokraus sopii varsinkin ongelmaselkäisille tai muuttuville hevosille. Voit rauhassa kokeilla satulaa pidemmän ajan tai tauon aiheuttamien muutosten ajaksi.

Myytävänä olevat satulat ovat laadukkaita, hyväksi todettuja merkkejä, uusia sekä hyväkuntoisia käytettyjä.

Satuloiden rungot ja kunto on aina tarkistettu päällisin puolin. Suosittelemme myyntivälityksessä olevien satuloiden runkotarkastusta myyjille aina, jos satula on yli 10 vuotta vanha ja puurunkoinen. Runkotarkastuksesta on aina maininta satulan lisätiedoissa. Satulan ostaja voi vielä halutessaan tarkistuttaa satulan haluamallaan satulasepällä omalla kustannuksellaan. Mikäli osoittautuu, että satulassa on ollut piileviä vikoja, hyvitetään vaihdossa toiseen satulaan alkuperäisen ostohinta. Emme vastaa satulan ostajan käytöstä aiheutuneista vahingoista.

Myymme myös paljon laadukkaita satulatarvikkeita, joita löydät verkkokaupastamme tai toimipisteistämme!

Sivuilla oleva satulavalikoima on aina ajantasalla ja satuloita on helppo hakea eri kriteerien perusteella.

Huomioithan kuitenkin, että kaikki listoilla olevat satulat eivät aina ole saatavilla, vaan osa saattaa olla kokeilussa tai satula-automme kyydissä. Näet satuloiden sijaintipaikan ja kokeilustatuksen nettisivuiltamme satulan tiedot avatessasi. Satuloita on Paimiossa, Helsingissä, Ypäjällä, Kangasalla ja Oulussa. Satulat eivät ole automaattisesti saatavissa kokeiluun kaikista toimipisteistä, mutta saatamme muutaman viikon välein kulkea toimipisteiden (Helsinki-Paimio-Ypäjä) välillä ja pystymme kuljettamaan satuloita. Kiireellisissä tapauksissa suosittelemme, että satula lähetetään suoraan asiakkaalle.

Voit noutaa satuloita kokeiluun kaikista toimipisteistä (tarkistamme henkilöllisyyden, ei panttirahaa).  Toimitamme satuloita myös ympäri Suomen. Lainattavien satuloiden määrä sovitaan tapauskohtaisesti.

Satuloita voi tilata toimituskuluja vastaan kokeiluun mistä vaan toimipisteestä. Toimipisteistämme lähetettävissä satuloissa käytämme toimitustapana Matkahuoltoa.

Myös lähetetyt satulat voi palauttaa mihin vaan toimipisteeseen. Lähetysten mukana saat palautusohjeen, jossa on mukana toivottu palautusosoite, mikäli palautat satulan Matkahuollon kautta. Jos välttämättä haluat lähettää satulan Postin kautta, lähetäthän sen Paimion toimipisteeseen.

Resurs Bankin tarjoamalla rahoitusvaihtoehdolla voit maksaa kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden.

Rahoituksella voit jakaa maksusi jopa 72 kuukaudelle. Rahoituspäätöksen voit hakea helposti ja nopeasti jo kotoasi. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike. Lue lisää palvelusta tai täytä rahoitushakemus.

Satuloiden kokeiluehdot

(Klikkaa otsikkoa lukeaksesi lisää)

NOUTO
 • Pidätämme oikeuden tarkastaa asiakkaan henkilöllisyyden ja luottotiedot
 • Satulan kokeiluaika on viikko, ellei muuta sovita.
 • Palautuksen viivästyessä perimme satuloiden vuokrahinnaston mukaan viivästysmaksua palautuspäivästä ylimenevien päivien mukaan laskettuna!
 • Satuloita kokeiluun ottamalla hyväksyt satuloiden kokeiluehdot.
LÄHETYS

Satuloita voidaan toimittaa Matkahuollon kautta KOKEILIJAN VASTATESSA RAHTIKUSTANNUKSISTA.
Annathan yhteystietosi ja henkilötunnuksen. Pidätämme oikeuden tarkistaa asiakkaiden luottotiedot.
Lähetyshinnat: paketti 1 satula 18 €, 2 satulaa 25 €, isommat lähetykset painon mukaan. Kokeilija maksaa siis kokeilusatulan rahtikulut molempiin suuntiin. Lähetämme paketit Helsingistä, Oulusta ja Kangasalta keskiviikkoisin, Paimiosta ja Ypäjältä sopimuksen mukaan.

SUOSITTELEMME ostamaan lähetyksen etukäteen netistä ja toimittamaan paketti Matkahuollon toimipisteeseen (näitä löytyy myös joistakin K-marketeista
ja R-kioskeista. Paketin kokoa valitessasi ota TARVITTAESSA näkyviin satuloita lähettäessä näytä
isot paketit-toiminto (useimmin käytetty koko XL tai XL-maxi). Tavalliset matkahuollon lähetykset
saatetaan hinnoitella tilavuuspainolla eikä todellisella painolla, jolloin lähetyskulut saattavat olla
HUOMATTAVASTI KALLIIMPIA! Jos haluat välttämättä lähettää Postin kautta, lähetäthän paketin
Ovelle-pakettina tai normaalina pakettina PAIMION toimipisteeseen.

Valitsethan palautusosoitteen palautusohjeen mukaan (tärkeää, jotta paketit ohjautuvat kuljetuspalveluumme. Kohdepostinumerot näet alta:
Satula.com Paimio POSTINUMERO MATKAHUOLLON HAUSSA 21530 JA VALITAAN
MATKAHUOLLON TOIMIPISTE: MH-ASIAMIES PAIMIO, VISTANTIE 22, 21530 PAIMIO
Vastaanottajan nimi Satula.com Paimio, puh. 044-0753031, sähköposti: paimio@satula.com
Satula.com Kangasala POSTINUMERO MATKAHUOLLON HAUSSA 33200 JA VALITAAN
MATKAHUOLLON TOIMIPISTE: TAMPERE, HATANPÄÄN VALTATIE 7, 33100 TAMPERE
Vastaanottajan nimi Satula.com Kangasala, p. 044-3644699, sähköposti: kangasala@satula.com 

Satula.com Oulu POSTINUMERO MATKAHUOLLON HAUSSA 90130 JA MATKAHUOLLON
TOIMIPISTE: OULU, RATAKATU 6, 90130 OULU
Vastaanottajan nimi Satula.com Oulu, p. 044-525 3388, sähköposti: oulu@satula.com

Satula.com Helsinki POSTINUMERO MATKAHUOLLON HAUSSA 00100 JA VALITAAN
MATKAHUOLLON TOIMIPISTE: HELSINKI, KAMPIN KESKUS NARINKKA 1, 00100 HELSINKI
Vastaanottajan nimi Satula.com Helsinki, p. 044-238 2237, sähköposti: info@satula.com

Ypäjälle emme vastaanota palautuslähetyksiä!

Palautuslähetys on kokeilijan vastuulla, kunnes lähetystunnus on toimitettu Satula.comille.
Maksamattomien lähetysten postikulut laskutamme asiakkaalta.

SOVITUSPALVELU

Voit tulla satulansovitukseen hevosen kanssa kaikkiin toimipisteisiimme. Ajanvaraukset suoraan toimipisteisiin. Satulansovituksen hinta toimipisteessä arkisin 40 € ja viikonloppuisin 60 €. Oman satulan sopivuuden tarkistus 30 € (painemattotesti 80 €, painemattotestauslaitteen sijainti vaihtelee). Vuokrasatulan sopivuuden tarkistaminen toimipisteessä on maksutonta!

Satulansovituksen hintaan kuuluu aina kentän/maneesin käyttö. Kaikissa toimipisteissämme on käytössä maneesi. Voit kokeilla satuloita koko paikallaolevasta valikoimastamme, mutta sovitamme pääsääntöisesti yli 1 000 €:n satuloita. Annamme parhaat satulat aina kokeiluun viikoksi, jonka jälkeen voi tehdä osto/vuokrauspäätöksen. Kokeilusatuloiden palautuksesta aiheutuvat kustannukset ovat kokeilijan vastuulla.

Sovituspalvelu on mahdollista ajoittaa ajankohtiin, jolloin satulaseppä työskentelee toimipisteissämme. Tällöin mahdolliset muokkaustarpeet pystytään toteuttamaan nopealla aikataululla.

SATULA-AUTO

Voit tilata satula-auton talllillesi käyntimaksua vastaan. Valitsemme autoon satulat asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Annamme parhaat satulat aina kokeiluun viikoksi, jonka jälkeen voi tehdä osto/vuokrauspäätöksen. Kokeilusatuloiden palautuksesta aiheutuvat kustannukset ovat kokeilijan vastuulla. Voit pyytää myös satulansovittajan tallikäynnille, josta veloitamme matkakustannuksia satula-auton hinnaston mukaan.

 • Katso satula-auton aikataulut, hinnasto ja tarkemmat tiedot täältä >

Huomioithan, että vuokrasatulan sopivuuden tarkistaminen toimipisteessä on maksutonta!

HUOMIOITAVAA

Satulansovituksessa henkilökunta antaa ehdotuksia mahdollisesti sopivista satuloista, ja asiakkaan vastuulla on varsinaisen osto/vuokrauspäätöksen tekeminen.

Suosittelemme aina kokeilemaan satuloita ratsain useita kertoja kotitallilla tutuissa olosuhteissa ja seuraamaan hevosen käytöstä sekä mahdollisia satulasta aiheutuvia ongelmia ennen osto/vuokrauspäätöksen tekemistä. Mikäli hevosellasi käy esimerkiksi hieroja tai fysioterapeutti tai sinulla on oma valmentaja, suosittelemme vielä näyttämään satulat heille, jotta varmistutaan oikeasta valinnasta.

Mikäli olet epävarma satulan sopivuudesta, suosittelemme aina ensin vuokrausvaihtoehtoa. Annammekin kaikkiin myytäviin ja vuokrattaviin satuloihin aina viikon kokeiluoikeuden ja lisäksi myyntilaskuissa on 14 vrk maksuaika, jonka aikana satuloissa on täysi vaihto- ja palautusoikeus.

Mikäli satulan ostettuasi tai vuokrattuasi huomaatkin, että satula ei kuitenkaan vaikuta hyvältä, olethan meihin yhteydessä välittömästi mahdollisten jatkotoimenpiteiden kartoittamiseksi. Satula.com Finland ei vastaa satuloiden käytöstä aiheutuneista välillistä vahingoista. 

Jos sopivaa satulaa ei valikoimastamme löydy, annamme vinkkejä siitä, millaista satulaa kannattaisi hakea ja tarvittaessa ilmoitamme uusien satulavaihtoehtojen saapumisesta liikkeeseemme. 

Kokeilija sitoutuu tarvittaessa palauttamaan kokeilusatulat omalla kustannuksellaan mihin tahansa toimipisteeseemme viikon kuluessa sovituspäivästä, ellei muuta sovita.

Noudatathan seuraavia ohjeita kun kokeilet satulaa

Kun tilaat satuloita kokeiluun, sitoudut noudattamaan ohjeita ja vastaamaan satuloista kokeilun ajan.

Käsittele ja kuljeta satuloita varovasti

 • Säilytä satulaa telineessä tai pehmusteen päällä
 • Älä käytä varusteita tai vaatteita, jotka voivat naarmuttaa satulaa
 • Säilytä satulaa lukitussa tilassa, joihin ei pääse kissoja
 • Jos sovitat käyttämätöntä satulaa, laita jalustinhihnat jalustinkoukkuun satulan siiven alta
 • Muista, että olet vastuussa satuloista kokeilun ajan ja olet velvollinen korvaamaan mahdolliset vauriot

Kun palautat satulan

 • Palauta satula puhdistettuna
 • Mikäli satulaa ei palauteta sovitussa ajassa tai jatketusta kokeiluajasta ei yhteisesti sovita, laskutamme satulan vuokrauksesta voimassa olevan vuokraushinnaston mukaisesti (nähtävissä internet-sivuillamme)

Sopimusehdot, vastuut ja palautus

Mikäli satulaa ei palauteta sovitussa ajassa tai jatketusta kokeiluajasta ei yhteisesti sovita, laskutamme satulan vuokrauksesta voimassa olevan vuokraushinnaston mukaisesti (nähtävissä internet-sivuillamme)
Satula on myyjän omaisuutta, kunnes se on kokonaan maksettu
Sopimusehtojen rikkominen satulan maksun tai palautuksen laiminlyönnin osalta johtaa automaattisesti perintätoimiin
Ongelmatilanteissa teemme välittömästi rikosilmoituksen anastetuista satuloista

Satula.com Finland ei vastaa satuloiden käytöstä aiheutuneista välillistä vahingoista.
Kokeilja sitoutuu tarvittaessa palauttamaan kokeilusatulat omalla kustannuksellaan toimipisteeseemme viikon kuluessa sovituspäivästä, ellei muuta sovita.

Selaa satuloita

Satula-auto

Satulansovitus

Ota yhteyttä

Amerigo satulat
Childeric-satulat
Equipe-satulat
Frank Baines satulat
passier satulat
Antares satulat

Oletko jo tutustunut satulatarvikkeiden verkkokauppaamme?

Osta helposti mm. satulan hoitotuotteet, satulahuovat, satulavyöt ja nahanhoitotuotteet - monipuoliset maksuvaihtoehdot!

YHTEISTYÖ RUOTSISSA: Sadelmagasinet i Sverige Ab  |  www.sadelmagasinet.se