Autamme satulaongelmissa!

Löydä sopiva satula turvallisesti 

Ammattitaitoinen satulansovitus. Voit kokeilla ja vuokrata satulaa ennen ostopäätöstä.

Hae satuloita

Selaa, vuokraa, kokeile, osta

Varaa satulansovitus

Ajanvaraus netissä!

AUKIOLOAJAT

Toimipisteet ja yhteystiedot

Tilaa satula-auto

Sovitus & satulat omalla tallilla

Satula-akatemia

Tietoa satuloista & sovituksesta

OTA YHTEYTTÄ

Autamme kaikissa satula-asioissa!

satulansovitus | satulan vuokraus | satulan osto

Löydä täydellinen satula sinulle ja hevosellesi! Sovita, kokeile ja vuokraa satuloita ennen ostopäätöstä!

Autamme satulaongelmien ratkaisemisessa! Kuten kaikki ratsastajat tietävät, ratsastus on erittäin vaikea laji. Meidän tavoitteemme on tehdä ratsastuksesta hieman helpompaa ja hevosista tyytyväisempiä. Yrityksemme tärkein arvo on asiakaslähtöisyys: työskentelemme aina sinun ja hevosesi parhaaksi.  Haluamme olla luottamusta herättävä ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani. Tarjoamme valikoiman laadukkaita satuloita ja korkeatasoista, tutkimustietoon ja jatkuvaan kouluttautumiseen perustuvaa satulapalvelua.  

Satula.com on syntynyt halusta parantaa hevosten hyvinvointia. Olemme olemassa, jotta jokainen ratsukko voisi suorittaa yhä paremmin omasta lähtötasostaan ja tavoitteistaan riippumatta. Etsit sitten uutta tai käytettyä satulaa, annamme aina riittävästi kokeiluaikaa satulan testaamiseen ja tarvittaessa vaihdamme satulan sopivampaan. Sopiva satula on olennainen tekijä hevosen hyvinvoinnin varmistamiseksi. Todennäköisyys löytää sopiva satula sekä hevoselle että ratsastajalle kasvaa, kun kokeiltavia vaihtoehtoja on riittävästi.

Ennen ostoa sinulla on useita vaihtoehtoja, jotka helpottavat oikean satulan löytymistä sekä ostopäätöstä:  Voit sovittaa, kokeilla tai vuokrata satuloita. Satulan vuokraus sopii varsinkin ongelmaselkäisille tai muuttuville hevosille. Voit rauhassa kokeilla satulaa jopa puolen vuoden ajan ennen ostopäätöstä.

Myytävänä olevat satulat ovat laadukkaita, hyväksi todettuja merkkejä, uusia sekä hyväkuntoisia käytettyjä.

Olemme valinneet pitkän kokemuksemme perusteella valikoimaamme tuotemerkkejä ja malleja, joista löytyy vaihtoehtoja useimmille hevostyypeille ja erikokoisille ratsastajille. Monilla tuotemerkeillämme on myös erilaisia mahdollisuuksia modifioida tilattavia satuloita. Huomioithan, että meillä on todella laaja satulavalikoima heti varastossa. Useimmissa tapauksissa löydämme satulan asiakkaalle suoraan varastostamme. Hoidamme kaikki edustamiemme merkkien korjaus- ja takuuasiat huolella myös vanhempien satuloiden osalta. 

Voit ostaa meiltä turvallisesti myös käytetyn satulan.  Tarkastamme kaikki myyntiin tulevat käytetyt puurunkoiset satulat aina, jos niiden takuuaika on umpeutunut tai niissä on jotain runkovaurioihin viittavaa.  Satulan ostaja voi vielä halutessaan tarkistuttaa satulan haluamallaan satulasepällä omalla kustannuksellaan. Mikäli todetaan että satulassa on ollut ostohetkellä piileviä vikoja, hyvitetään vaihdossa toiseen satulaan alkuperäisen ostohinta tai vastaamme satulan korjauskustannuksista. Emme vastaa satulan ostajan käytöstä aiheutuneista vahingoista.

Myymme myös paljon toimivaksi todettuja ja laadukkaita satulatarvikkeita, joita löydät verkkokaupastamme tai toimipisteistämme!

Sivuilla oleva satulavalikoima on aina ajantasalla ja satuloita on helppo hakea eri kriteerien perusteella.

Huomioithan kuitenkin, että kaikki listoilla olevat satulat eivät aina ole saatavilla, vaan osa saattaa olla kokeilussa tai satula-automme kyydissä. Näet satuloiden sijaintipaikan ja kokeilustatuksen nettisivuiltamme satulan tiedot avatessasi. Satuloita on Paimiossa, Helsingissä, Lempäälässä ja Oulussa. Satulat eivät ole automaattisesti saatavissa kokeiluun kaikista toimipisteistä, mutta saatamme muutaman viikon välein kulkea toimipisteiden (Helsinki-Paimio-Lempäälä) välillä ja pystymme kuljettamaan satuloita. Kiireellisissä tapauksissa suosittelemme, että satula lähetetään suoraan asiakkaalle.

Voit noutaa satuloita kokeiluun kaikista toimipisteistä (tarkistamme henkilöllisyyden, ei panttirahaa).  Toimitamme satuloita myös ympäri Suomen. Lainattavien satuloiden määrä sovitaan tapauskohtaisesti.

Satuloita voi tilata toimituskuluja vastaan kokeiluun mistä vaan toimipisteestä. Toimipisteistämme lähetettävissä satuloissa käytämme toimitustapana Matkahuoltoa.

Myös lähetetyt satulat voi palauttaa mihin vaan toimipisteeseen. Lähetysten mukana saat palautusohjeen, jossa on mukana toivottu palautusosoite, mikäli palautat satulan Matkahuollon kautta. Jos välttämättä haluat lähettää satulan Postin kautta, lähetäthän sen Paimion toimipisteeseen.

Resurs Bankin tarjoamalla rahoitusvaihtoehdolla voit maksaa kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden.

Rahoituksella voit jakaa maksusi jopa 72 kuukaudelle. Rahoituspäätöksen voit hakea helposti ja nopeasti jo kotoasi. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike. Lue lisää palvelusta tai täytä rahoitushakemus.

Satuloiden kokeiluehdot

(Klikkaa otsikkoa lukeaksesi lisää)

NOUTO
 • Pidätämme oikeuden tarkastaa asiakkaan henkilöllisyyden ja luottotiedot
 • Satuloiden kokeiluaika myymälästä noudettaessa on 7 vuorokautta. Pidäthän kiinni kokeiluajoista.
 • Palautuksen viivästyessä perimme satuloiden vuokrahinnaston mukaan viivästysmaksua palautuspäivästä ylimenevien päivien mukaan laskettuna!
 • Ottaessasi satuloita kokeiluun hyväksyt satuloiden kokeiluehdot.
 • Säilytäthän satulat aina lukitussa tilassa.
LÄHETYS

Satuloita voidaan toimittaa kokeiluun Matkahuollon kautta kokeilijan vastatessa lähetyskustannuksista molempiin suuntiin.
Ennen lähetystä pyydämme vahvistuskuittauksen satulan lähetysehtoihin. Pidätämme oikeuden tarkistaa asiakkaiden luottotiedot ennen kokeilua.

Lähetyshinnat: paketti 1 satula 20€, 2 satulaa 30 €, isommat lähetykset painon mukaan. Lähetämme laskun lähetyskuluista molempiin suuntiin jälkikäteen sähköpostilla . Kokeilija maksaa siis kokeilusatulan rahtikulut molempiin suuntiin. Lähetämme paketit Helsingistä, Oulusta ja Lempäälästä  keskiviikkoisin, Paimiosta tiistaisin ja torstaisin. Kokeiluaika on viikko siitä, kun lähetys noudetaan Matkahuollosta.

Palauttaessasi pakettia annathan palautuskoodin paketin mukana saamasi palautusohjeen mukaan (tärkeää, jotta paketit ohjautuvat kuljetuspalveluumme. Palautukset on mahdollista tehdä mistä tahansa Matkahuollon pakettipisteestä.

Palautathan satulan valittuun toimipisteeseen (peitä aiempi osoitetarra/viivakoodit):

 

*Satula.com Paimio  PALAUTUSTUNNUS: 9511304

Yhteystiedot: Satula.com Paimio, puh. 044 236 0784, sähköposti: [email protected]

 

*Satula.com Lempäälä PALAUTUSTUNNUS: 9535903

Yhteystiedot: Satula.com Lempäälä p. 044-364 4699 sähköposti: [email protected]

 

*Satula.com Oulu PALAUTUSTUNNUS: 9557238

Yhteystiedot: Satula.com Oulu, p. 044-525 3388, sähköposti: [email protected]

 

*Satula.com Tuomarinkylä PALAUTUSTUNNUS: 9557243

Yhteystiedot: Satula.com Helsinki, p. 044-238 2237, sähköposti: [email protected]

Noutamattomien lähetysten postikulut laskutamme asiakkaalta.

SOVITUSPALVELU

Voit tulla satulansovitukseen hevosen kanssa kaikkiin toimipisteisiimme. Ajanvaraukset suoraan toimipisteisiin. Satulansovituksen hinta toimipisteessä arkisin 40 € ja viikonloppuisin 60 €. Oman satulan sopivuuden tarkistus 30 € (painemattotesti 80 €, painemattotestauslaitteen sijainti vaihtelee). Vuokrasatulan sopivuuden tarkistaminen toimipisteessä on aina maksutonta!

Satulansovituksen hintaan kuuluu aina kentän/maneesin käyttö. Kaikissa toimipisteissämme on käytössä maneesi. Voit kokeilla satuloita koko paikallaolevasta valikoimastamme, mutta sovitamme toimipistessä pääsääntöisesti yli 1 000 €:n satuloita. Annamme sovituksesssa parhaiksi todetut satulat aina kokeiluun viikoksi, jonka jälkeen voit tehdä osto/vuokrauspäätöksen. Kokeilusatuloiden palautuksesta aiheutuvat kustannukset ovat kokeilijan vastuulla.

Sovituspalvelu on mahdollista ajoittaa ajankohtiin, jolloin satulaseppä työskentelee toimipisteissämme. Tällöin mahdolliset muokkaustarpeet pystytään toteuttamaan nopealla aikataululla. Tarvittaessa käytössämme on Medilogic-paineenmittausjärjestelmä (sijainti vaihtelee vuorotellen eri toimipisteissä). Painemattotestauksen lisäkustannus on 50 e normaalin satulansovituksen hintaan. Käytännössä olemme kuitenkin todenneet, että useimmat satulahaasteet ratkaistaan kokeneen ja koulutetun satulansovittajan avulla eikä mittauslaitteistosta saada merkittävää lisäarvoa.

SATULA-AUTO

Voit tilata satula-auton talllillesi käyntimaksua vastaan. Autoihimme mahtuu noin 100 satulaa kerralla. Valitsemme autoon mukaan otettavat satulat aina asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Annamme parhaat satulat aina kokeiluun viikoksi, jonka jälkeen voi tehdä osto/vuokrauspäätöksen. Kokeilusatuloiden palautuksesta aiheutuvat kustannukset ovat kokeilijan vastuulla. Voit pyytää myös satulansovittajan tallikäynnille, josta veloitamme matkakustannuksia satula-auton hinnaston mukaan.

 • Katso satula-auton aikataulut, hinnasto ja tarkemmat tiedot täältä >

Huomioithan, että vuokrasatulan sopivuuden tarkistaminen toimipisteessä on maksutonta, mutta tallikäynneistä veloitamme matkakulut.

HUOMIOITAVAA

Satulansovituksessa kokeilemma erilaisia satulavaihtoehtoja Satula.comin valikoimasta satulansovittajan ja koeratsastuksen avulla. Autamme löytämään ratsukolle valimoimastamme sopivimmat vaihtoehdot. Annamme parhaat satulat aina kokeiluun viikoksi, jonka jälkeen voi tehdä osto/vuokrauspäätöksen.

Suosittelemme aina kokeilemaan satuloita ratsain useita kertoja kotitallilla tutuissa olosuhteissa ja seuraamaan hevosen käytöstä, liikkumista ratsastajan kansssa sekä mahdollisia satulasta aiheutuvia ongelmia ennen osto/vuokrauspäätöksen tekemistä. Mikäli hevosellasi käy esimerkiksi hieroja tai fysioterapeutti tai sinulla on oma valmentaja, suosittelemme vielä näyttämään satulat heille, jotta varmistutaan oikeasta valinnasta.   Asiakkaan vastuulla on varsinaisen osto/vuokrauspäätöksen tekeminen.

Mikäli olet epävarma satulan sopivuudesta, suosittelemme aina ensin vuokrausvaihtoehtoa. Annammekin kaikkiin myytäviin ja vuokrattaviin satuloihin aina viikon kokeiluoikeuden ja lisäksi myyntilaskuissa on 14 vrk maksuaika, jonka aikana satuloissa on täysi vaihto- ja palautusoikeus.

Mikäli satulan ostettuasi tai vuokrattuasi huomaatkin, että satula ei kuitenkaan vaikuta hyvältä, olethan meihin yhteydessä välittömästi mahdollisten jatkotoimenpiteiden kartoittamiseksi. Satula.com Finland ei vastaa satuloiden käytöstä aiheutuneista välillistä vahingoista.

Jos sopivaa satulaa ei valikoimastamme löydy, annamme aina vinkkejä siitä, millaista satulaa kannattaisi hakea ja tarvittaessa ilmoitamme uusien satulavaihtoehtojen saapumisesta liikkeeseemme.

Kokeilija sitoutuu tarvittaessa palauttamaan kokeilusatulat omalla kustannuksellaan mihin tahansa toimipisteeseemme viikon kuluessa sovituspäivästä, ellei muuta sovita.

Noudatathan seuraavia ohjeita kun kokeilet satulaa

Kun tilaat satuloita kokeiluun, sitoudut noudattamaan ohjeita ja vastaamaan satuloista kokeilun ajan.

Käsittele ja kuljeta satuloita varovasti

 • Säilytä satulaa telineessä tai pehmusteen päällä
 • Älä käytä varusteita tai vaatteita, jotka voivat naarmuttaa satulaa
 • Säilytä satulaa lukitussa tilassa, joihin ei pääse kissoja
 • Jos sovitat käyttämätöntä satulaa, laita jalustinhihnat jalustinkoukkuun satulan siiven alta
 • Muista, että olet vastuussa satuloista kokeilun ajan ja olet velvollinen korvaamaan mahdolliset vauriot

Kun palautat satulan

 • Palauta satula puhdistettuna
 • Mikäli satulaa ei palauteta sovitussa ajassa tai jatketusta kokeiluajasta ei yhteisesti sovita, laskutamme satulan vuokrauksesta voimassa olevan vuokraushinnaston mukaisesti (nähtävissä internet-sivuillamme)

Sopimusehdot, vastuut ja palautus

Mikäli satulaa ei palauteta sovitussa ajassa tai jatketusta kokeiluajasta ei yhteisesti sovita, laskutamme satulan vuokrauksesta voimassa olevan vuokraushinnaston mukaisesti (nähtävissä internet-sivuillamme)
Satula on myyjän omaisuutta, kunnes se on kokonaan maksettu
Sopimusehtojen rikkominen satulan maksun tai palautuksen laiminlyönnin osalta johtaa automaattisesti perintätoimiin
Ongelmatilanteissa teemme välittömästi rikosilmoituksen anastetuista satuloista

Satula.com Finland ei vastaa satuloiden käytöstä aiheutuneista välillistä vahingoista.
Kokeilja sitoutuu tarvittaessa palauttamaan kokeilusatulat omalla kustannuksellaan toimipisteeseemme viikon kuluessa sovituspäivästä, ellei muuta sovita.

Selaa satuloita

Satula-auto

Satulansovitus

Ota yhteyttä

Amerigo satulat
Prestige satulat
Childeric satulat
Equipe satulat
equest satulat
Frank Baines satulat
passier satulat
Antares satulat
renassaince by prestige satulat
Kent & Masters satulat
Balck Country Satulat
erreplus satulat

Satulatarvikkeiden verkkokauppa avoinna aina!

Osta helposti mm. satulan hoitotuotteet, satulahuovat, satulavyöt ja nahanhoitotuotteet - monipuoliset maksuvaihtoehdot!

YHTEISTYÖ RUOTSISSA: Sadelmagasinet i Sverige Ab  |  www.sadelmagasinet.se