Ammattitaitoiset

Satulasepän
palvelut

Satuloiden toppaukset, korjauspalvelut ja satuloiden rungon muokkaukset!

Satulaseppä, rungon muokkaus, satulan korjaus

Satuloiden toppaus- ja korjauspalvelut sekä runkojen muokkaukset

Tarvitseeko satulasi muokkausta tai korjausta tai haluatko tarkistaa satulan istuvuuden?
Täytä lomake  ja otamme sinuun yhteyttä!

p

HUOMIOITHAN! Kaikkien Satula.comin vuokrasatuloiden toppaus-/muokkaustyöt tulee teettää vuokranantajan kautta. Satulaa saa muokata ja topata muualla ainoastaan vuokranantajan luvalla.

Satulaseppä Anu Kylä-Kaila

Satuloidemme toppaustyöt sekä rungontarkistukset tekee satulaseppä Anu Kylä-Kaila. Anun omiin sivuihin voit tutustua täällä. Anu vierailee myös toimipisteissämme kuukausittain tekemässä toppaus- ja korjaustöitä. Tällöin satula on mahdollista saada kuntoon saman päivän aikana. Ajanvaraukset voit tehdä suoraan toimipisteeseen.

Runkojen muokkauksia tehdään kaikissa toimipisteissä. 

palvelut

(Klikkaa otsikkoa lukeaksesi lisää)

Satulan huolto

Sopiva satula on ratsukon suorituskyvyn ja hevosen terveyden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Satulan sopivuutta hevoselle on hyvä tarkkailla säännöllisesti. Hyvin huolletun satulan käyttöikä on pidempi ja myös satulan arvo säilyy paremmin. Päivittäiseen huoltoon kuuluu satulan puhdistaminen sekä satulan kunnon tarkkailu. Näkyvä lika ja kosteus tulisi poistaa nahasta heti käytön jälkeen. HUOM! Kaikkien Satula.comin vuokrasatuloiden toppaus-/muokkaustyöt tulee teettää vuokranantajan kautta. Satulaa saa muokata ja topata muualla ainoastaan vuokranantajan luvalla.

Satula.comista saat edustamiemme satulamerkkien omat nahanhoitotuotteet. Uusiin satuloihin kannattaa käyttää satulavalmistajan suosittelemia hoitotuotteita. Osalla valmistajilla muiden merkkien tuotteiden käyttö aiheuttaa takuun raukeamisen nahkaosien osalta.


Satulan toppaus

Villatopatut satulat on hyvä tarkistuttaa vähintään vuosittain tai aina, kun hevosen mallin uskotaan muuttuneen. Kannattaa myös huomioida, että villat painuvat satulaa käytettäessä niiden reagoidessa mm. lämpöön ja kosteuteen, mikä aiheuttaa muokkaustarvetta. Toppaamalla voidaan myös joissain tapauksissa korjata satulan istuvuutta hevosen selkään.

Myös uudet satulat kannattaa tarkistuttaa muutaman kuukauden sisällä niiden käyttöönotosta. Käytössämme on ensiluokkaiset materiaalit satulan toppaukseen, mm. useimpien satulamerkkien omat laadukkaat villat. Amerigo – satuloiden omaa lämpöön erityisesti reagoivaa villaa on Suomessa käytössä ainoastaan Satula.comin satulasepillä. 

Satulan rungon muokkaus

Paimiossa, Lempäälässä, Oulussa ja Helsingissä on muokkauskoneet, joilla pystymme muokkaamaan Prestige, Erreplus, Renaissance ja Kieffer -satuloiden runkojen leveyttä. Satuloiden runkomateriaali mahdolllistaa toistuvatkin muokkaukset kuitenkin merkkikohtaisten rajoitusten puitteissa. Näiden merkkien satuloiden ostohintaan kuuluu satulan leveyden muokkaaminen tarvittaessa kahden kuukauden sisällä satulan ostosta ja vuokrauksen ajan.

Joissain satulamerkeissä saattaa olla lisäksi rungonmuokkausmahdollisuus satulasepän toimesta tai tehtaalla, mutta merkkikohtaisia mahdollisuuksia kannattaa tiedustella erikseen.

HUOM! Emme suosittele puurunkoisten satuloiden muokkausta, vaikka jotkut valmistajat antavatkin tuotteilleen luvan muokkaukseen. Emme vastaa puurunkoisten satuloiden muokkauksessa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista.

 

Miten toimin?

Voit jättää toppausta/korjausta tai rungon muokkausta tarvitsevan satulasi mihin tahansa toimipisteistämmetai satula-autoomme tai lähettää sen meille postitse. Satulaa jätettäessä/lähetettäessä on hyvä sopia yhdessä henkilökuntamme kanssa, mitä muutoksia satulaan toivotaan tehtäväksi.

HINNASTO

 •  Satulasepän töiden hinnoitteluun voit tutustua alla olevasta linkistä. Valitettavasti tarkkaa hinta-arviota työlle ei ole aina mahdollista antaa satulaa näkemättä.

Rungon Muokkaukset

 • Prestige / Kieffer: rungonmuokkaus (lämpömuokkaus) 85 €
 • Lämpömuokkaus maksutta 2 kk satulan ostosta sekä vuokrauksen ajan.

  Selaa satuloita

  Satula-auto

  Satulansovitus

  Ota yhteyttä

  Amerigo satulat
  Prestige satulat
  Childeric satulat
  Equipe satulat
  equest satulat
  Frank Baines satulat
  passier satulat
  Antares satulat
  renassaince by prestige satulat
  Kent & Masters satulat
  Balck Country Satulat
  erreplus satulat

  Satulatarvikkeiden verkkokauppa avoinna aina!

  Osta helposti mm. satulan hoitotuotteet, satulahuovat, satulavyöt ja nahanhoitotuotteet - monipuoliset maksuvaihtoehdot!

  YHTEISTYÖ RUOTSISSA: Sadelmagasinet i Sverige Ab  |  www.sadelmagasinet.se