Ammattitaitoiset

Satulasepän
palvelut

Satuloiden toppaukset, korjauspalvelut ja satuloiden rungon muokkaukset!

Satulaseppä, rungon muokkaus, satulan korjaus

Satuloiden toppaus- ja korjauspalvelut sekä runkojen muokkaukset

Tarvitseeko satulasi muokkausta tai korjausta tai haluatko tarkistaa satulan istuvuuden?
Täytä lomake  ja otamme sinuun yhteyttä!

p

HUOMIOITHAN! Kaikkien Satula.comin vuokrasatuloiden toppaus-/muokkaustyöt tulee teettää vuokranantajan kautta. Satulaa saa muokata ja topata muualla ainoastaan vuokranantajan luvalla.

Satulaseppä Anu Kylä-Kaila

Satuloidemme toppaustyöt sekä rungontarkistukset tekee satulaseppä Anu Kylä-Kaila. Anun omiin sivuihin voit tutustua täällä. Anu vierailee myös toimipisteissämme kuukausittain tekemässä toppaus- ja korjaustöitä. Tällöin satula on mahdollista saada kuntoon saman päivän aikana. Ajanvaraukset voit tehdä suoraan toimipisteeseen.

Runkojen muokkauksia tehdään kaikissa toimipisteissä, joissa asiaankuluvat laitteet. Katso palvelut toimipisteet-sivulta.

 

Satulan huolto

Sopiva satula on ratsukon suorituskyvyn ja hevosen terveyden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Satulan sopivuutta hevoselle on hyvä tarkkailla säännöllisesti. Hyvin huolletun satulan käyttöikä on pidempi ja myös satulan arvo säilyy paremmin. Päivittäiseen huoltoon kuuluu satulan puhdistaminen sekä satulan kunnon tarkkailu. Näkyvä lika ja kosteus tulisi poistaa nahasta heti käytön jälkeen. HUOM! Kaikkien Satula.comin vuokrasatuloiden toppaus-/muokkaustyöt tulee teettää vuokranantajan kautta. Satulaa saa muokata ja topata muualla ainoastaan vuokranantajan luvalla.

Satula.comista saat edustamiemme satulamerkkien omat nahanhoitotuotteet. Uusiin satuloihin kannattaa käyttää satulavalmistajan suosittelemia hoitotuotteita. Osalla valmistajilla muiden merkkien tuotteiden käyttö aiheuttaa takuun raukeamisen nahkaosien osalta.


Satulan toppaus

Villatopatut satulat on hyvä tarkistuttaa vähintään vuosittain tai aina, kun hevosen mallin uskotaan muuttuneen. Kannattaa myös huomioida, että villat painuvat satulaa käytettäessä niiden reagoidessa mm. lämpöön ja kosteuteen, mikä aiheuttaa muokkaustarvetta. Toppaamalla voidaan myös joissain tapauksissa korjata satulan istuvuutta hevosen selkään.

Myös uudet satulat kannattaa tarkistuttaa muutaman kuukauden sisällä niiden käyttöönotosta. Käytössämme on ensiluokkaiset materiaalit satulan toppaukseen, mm. useimpien satulamerkkien omat laadukkaat villat. Amerigo – satuloiden omaa lämpöön erityisesti reagoivaa villaa on Suomessa käytössä ainoastaan Satula.comin satulasepillä. 

Satulan rungon muokkaus

Kaikissa myymälöissämme on muokkauskoneet, joilla pystymme muokkaamaan Prestige ja Kieffer -satuloiden rungot. Näiden satuloiden ostohintaan kuuluu satulan leveyden muokkaaminen tarvittaessa kahden kuukauden sisällä satulan ostosta. Satulaseppämme pystyvät muokkaamaan myös Amerigon ja Equipen satuloita mallista riippuen. Tarvittaessa saat kauttamme myös Passier – satuloiden leveyden muokkaustyöt tehtaalla.

Miten toimin?

Voit jättää toppausta/korjausta tai rungon muokkausta tarvitsevan satulasi mihin tahansa toimipisteistämmetai satula-autoomme tai lähettää sen meille postitse. Satulaa jätettäessä/lähetettäessä on hyvä sopia yhdessä henkilökuntamme kanssa, mitä muutoksia satulaan toivotaan tehtäväksi.

HINNASTO

 • Korjaustyöt 37 €/h
 • Ompeleiden korjaus alk. 12 €
 • Satulan tarkistus 75 €
  * rungon tarkistus, toppaustarpeen arviointi
 • Osatoppaus alk. 120 €
 • Täyttötoppaus alk. 170 €
 • Villojen vaihto 270 €
 • Vastinhihnojen vaihto (vaihdetaan pareittain)
  * pitkät 27 €/kpl
  * lyhyet 22 €/kpl
 • Etukaaren ompelu 35 €
 • Kieffer etukaaren ompelu 50 €
 • Takakaaren ompelu 45 €
 • Sidosniittien uusiminen 180 €
 • Polvi-/pohjetukien nahan vaihto alk. 120 €
 • Albion Platinum/Genesis etukaaren vaihtotyö 160 €

Rungon Muokkaukset

 • Prestige / Kieffer: rungonmuokkaus (lämpömuokkaus) 85 € (Paimio, Helsinki, Kangasala, Oulu)
 • Amerigo / Equipe (synteettiset runkomallit): rungonmuokkaus 180 € (Paimio, Helsinki, Kangasala)
 • Lämpömuokkaus maksutta 2 kk satulan ostosta sekä vuokrauksen aikana.

  Selaa satuloita

  Satula-auto

  Satulansovitus

  Ota yhteyttä

  Amerigo satulat
  Childeric-satulat
  Equipe-satulat
  Frank Baines satulat
  passier satulat
  Antares satulat

  Oletko jo tutustunut satulatarvikkeiden verkkokauppaamme?

  Osta helposti mm. satulan hoitotuotteet, satulahuovat, satulavyöt ja nahanhoitotuotteet - monipuoliset maksuvaihtoehdot!

  YHTEISTYÖ RUOTSISSA: Sadelmagasinet i Sverige Ab  |  www.sadelmagasinet.se