Satula.com yhteistyö

Riikka Harjula

Heippa!
Olen 32 vuotias ratsuttaja Ypäjältä. Toimin tällä hetkellä yksityisyrittäjänä ja ratsuttajana Ypäjän Hevosopistolla.

Koulutan ja valmennan nuoria hevosia; tallissani on valtaosin asiakkaiden hevosia, jonka lisäksi muutama oma kilpahevonen. Päiväni ovat tiiviitä, suurimmaksi osaksi ratsastusta. Täten olen ollut erittäin kiitollinen hyvästä yhteistyöstä Satula.comin kanssa!

Päivässä keskimäärin 8-10h kuluu hevosen selässä; siksi on tärkeää että, saan käyttööni laadukkaat työkalut. Olen valinnut satuloista Amerigon. Se antaa paljon vaihtoehtoja ratsastajalle kuin hevosellekin. Amerigo tuo minut tarpeeksi lähelle hevosta, napakka pinerolo-rasvanahka antaa hyvän pidon vähän villeimmissäkin kyydeissä ja satulat ovat erityisen pehmeitä ja mukavia istua. Pidän myös Amerigon villatoppauksista; ne ovat pehmeät ja mukautuvat lämmöstä hyvin hevosen eri liikkeisiin.

Minulla on hyvin laaja hevosmateriaali. Pääosin hevoset koostuvat 1-3kk sisäänratsastusjaksoista. Itse selkäännousu harjoitukset teen vanhemmalla satulalla, jonka jälkeen siirrymme sovittamaan omasta Amerigon satulakokoelmasta hyvin istuvan satulan itse ratsastukseen.

Ennen hevosen kotiin lähtöä olemme käyttäneet tiivistä yhteistyötä Satula.comin kanssa; sovitamme hevoselle uuden oman satulan 1-2viikkoa ennen lähtöä. Tämän jälkeen hevonen palautetaan kotiin hyvin istuvan satulan kanssa, joka on keretty testata meillä sopivaksi myös ratsain.
Pääosin satulat ovat vielä olleet vuokrausmahdollisuudella, jolloin omistajalla on helppo vaihtaa tarvittaessa vielä satulaa toiseen! Tätä satuloiden vuokrausta on voitu myös hyödyntää vähän vanhemmille hevosille, mikäli meiltä ei löydy sopivaa satulaa tai omistajalla ei ole antaa hevoselle omaa satulaa mukaan.

On erityisen tärkeää, että nuorilla hevosilla on sopivat satulat, sekä niiden sopivuus tarkastetaan säännöllisesti. Täten nuoren hevosen iässä kun sen fysiikka ja psyyke on kehittyvimmillään, voidaan ehkäistä paljon selkävaivoja sopivalla satulalla.
Pidetään siis huolta myös hevostemme satuloiden sopivuudesta!

Amerigo satulat
Prestige satulat
Childeric satulat
Equipe satulat
equest satulat
Frank Baines satulat
passier satulat
Antares satulat
renassaince by prestige satulat
Kent & Masters satulat
Balck Country Satulat
erreplus satulat